7 Kasım 2013 Perşembe

Bursa İnegöl Mobilya - Neden İnegöl Mobilya



Bursa’nın fethi döneminde bir ticaret yolunda Askeri bir üs dışında faaliyet gösterdiği bir kısım söz konusu değildi. Osmanlı Dönemi’nde çeşitli han ve hamamlar ile büyük bir çarşının da ilk adımları atılmaya başlanmıştı. Asırlar boyunca bir çok yangın deprem gibi çeşitli afetlere tanıklık eden bu çarşı bugün ise Bursa mobilya çarşısı halini almış ve Bursa mobilya mağazaları ile tam bir ticaret merkezine dönmüştür. Tarihi görünümünü kaybetmeyen bu çarşıda Bursa mobilya markaları ve mobilya üreticileri Bursa ilini halen büyük bir onurla temsil etmekte çeşitli mobilya örnekleri ile ticarete devam etmektedirler.

Bugün bu çarşı sadece mobilya ürünlerinin bulunduğu ve Bursa mobilya sektörüne hizmet eden bir yer olmayıp çeşitli kuyumcu, ayakkabıcı vb esnaflara da ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin merkez kısmında çeşitli hanların arasında zamanla çatıları kapatılarak bugünkü halini almış ve zaman içinde çeşitli başka esnaflarla büyütülerek son haline gelmiştir.

Geçmişte alışverişin ve ticaret nabzının attığı Ulucami’nin arka bölümündeki çarşı ve Bedesten bugün ise tüm ihtişamı ve canlılığı ile iş yapmaya devam etmektedir. Bursa mobilya konusunda Türkiye’de İstanbul’dan sonra en büyük merkezlerden biri olmaktadır. Mobilya fiyatları Bursa ilinin konumu itibariyle ortalama bir düzeyde seyretmekte ancak tabi ki yine tüm üretilen ürünlerin malzeme ve kalitesine bağlı olarak fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Bursa mobilya 2011 yılında alanında oldukça başarılı bir performans göstermiş olmakta önümüzdeki yıllarda da İstanbul gibi ülkemizi çeşitli dünya ülkelerine karşı hak edildiği şekilde tanıtmaya devam edecektir. Özellikle 2012 yılında büyük bir yatırım ile bursa mobilyacılar çarşısı oldukça geliştirilmesi planlanmakta ve gerçeğe dönüşmesinden sonra bursa ve Bursa’nın mobilya sektöründeki konumu tam anlamıyla hak ettiği ve layık olduğu seyre dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

2 yorum:

Dijital Pazarlama Uzmanı Selçuk ÜNAL dedi ki...

Paylaşım çok güzel. Teşekkürler Evgör Mobilya

Dijital Pazarlama Uzmanı Selçuk ÜNAL dedi ki...

Güzel paylaşım. Teşekkürler Evgör Mobilya